full screen background image

De Înviere, 47 de mănăstiri şi biserici, supravegheate de jandarmi

slujba paste     În noaptea de Înviere, 136 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la 47 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor, Moldoviţa şi „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi anunţă că activităţile lucrătorilor specilizaţi vor viza, în principal, prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi rezolvarea  situaţiilor care pot apărea cu ocazia desfăşurării diverselor manifestări.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestările religioase să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

“În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de acte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se precizează într-un comunicat al IJJ.

Pe de altă parte, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava evidenţiază că la sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ vor fi constituite echipe de intervenţie, acestea fiind pregătite să intervină “prompt pentru luarea de măsuri legale”.

comments

comments