full screen background image

Zeci de controale în trafic pentru depistarea şoferilor băuţi

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, în perioada 4 – 7 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 74 de conducători auto, fiind constatate 15 infracţiuni, dintre care 5 constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 de lei.

Au fost reţinute 14 permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe DJ 178, din comuna Bălăceana, autoturismul condus de un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Suceava. În urma testării efectuate cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments