full screen background image

Polițiștii locali din Rădăuţi pot aplica amenzi rutiere

rotaru pol rad     În toamna anului trecut, cinci polițiști locali au fost instruiți în cadrul unui curs de formare inițială pentru ordine publică și circulație rutieră.

Ulterior, Poliția Locală a încheiat un protocol de colaborare cu Serviciul Rutier Suceava, astfel că polițiștii locali întâlniți în trafic sunt abilitati să dea amenzi și să aplice sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Mai multe despre acest subiect a spus, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată miercuri la Radio VIVA FM, Comisarul șef Eugen Rotaru, șeful Poliției Municipale Rădăuți

Rotaru: “Există un protocol între Poliția Locală Rădăuți și Serviciul Rutier Suceava, de cumulare a punctelor de amendă și a punctelor de penalizare în baza de date a nostră, a Poliției, în așa fel încât, cei de la Poliția Locală care aplică sancțiunea contravențională, punctele penalizare să fie cuantificate și, deci, să existe un feed-back între întocmirea procesului-verbal și efectul punitiv al procesului-verbal. Vă dați seama că, dacă nu era protocolul ăsta, ei scriau punctele de penalizare în van și nu erau contabilizate nicăieri. Ei, noi am făcut în așa fel încât să fie totul legal până la capăt. Așa că, dragi cetățeni ai Rădăuțiului, mare atenție că Poliția Locală este, din punct de vedere rutier, abilitată să dea sancțiuni contravenționale și vă rog să vă comportați ca atare vis-a-vis de Poliția Locală, care este la fel ca și Poliția Națională”.

Eugen Rotaru a precizat printre altele, şi care sunt competențele Poliției Locale, instituţie care se află în subordinea Primarului.

Rotaru: “Poliția Locală nu rezolvă petiții sau contestații. Nu intervine fără Poliția Municipală la orice fel de altercație, nu au voie singuri să intervină, deci, trebuie, obligatoriu, să ne cheme și pe noi. Singura latură unde pot acționa singuri sunt cei cinci abilitați pe poliție rutieră”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments