full screen background image

14 firme invitate să se ocupe, temporar, de gunoiul sucevenilor

deseuri-menajere     Primăria municipiului Suceava a trimis, către 14 operatori, invitaţii de participare la negocierea directă pentru atribuirea temporară a serviciului de salubritate menajeră.

Negocierea efectivă se va încheia pe 15 aprilie, iar a doua zi, Consiliul local se va întruni în şedinţă extraordinară pentru validarea rezultatelor procedurii,

În paralel, se vor accelera organizarea şi desfăşurarea licitaţiei propriu zise de desemnare, pentru o perioadă de 12 ani, a prestatorului titular pentru ridicarea şi transportarea gunoiului menajer.

De pe 18 aprilie, actualul operator, Rosal Grup Bucureşti, operatorul din ultimii 8 ani, nu se mai poate ocupa de adunarea şi transportul în rampă a deşeurilor menajere.

Aceasta deoarece prevederile legale în vigoare stipulează că prelungirea contractului de salubritate se poate face cu 6 luni înainte de expirarea acestuia, lucru care nu s-a întâmplat.

Autorităţile locale îşi justifică „delăsarea” prin aceea că elaborarea studiului de fezabilitate şi caietului de sarcini pentru licitaţie efectivă de delegare a necesitat un volum mare de muncă, mai ales că au trebuit identificate cel 145 de amplasamente pentru amenajarea platformelor subterane de deşeuri şi întocmite planurile de situaţii aferente.

comments

comments