full screen background image

Islamişti radicali ameninţă că vor ataca francezii din Gaza

islamisti    Aproximativ 200 de islamişti radicali au manifestat luni la Gaza, incendiind drapelul francez şi ameninţând că vor ataca francezii din regiune, după ce revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat o nouă caricatură cu profetul Mahomed, relatează AFP.

“Francezi, plecaţi din Gaza sau vă vom tăia gâtul”, au scandat în faţa Centrului Cultural Francez din Gaza aceşti bărbaţi, care arborau drapelul negru al jihadiştilor şi purtau ţinute tradiţionale.

Un miting de asemenea dimensiuni şi la care să fie arborat drapelul jihadiştilor reprezintă o situaţie excepţională de când gruparea Hamas a preluat puterea prin forţă în Fâşia Gaza, în 2007.

Pe de altă parte, persoane necunoscute au acoperit în noaptea de vineri spre sâmbătă zidurile Centrului Cultural Francez din Gaza cu inscripţii care ameninţă cu “iadul” jurnaliştii de la săptămânalul de satiră Charlie Hebdo.

“Veţi ajunge în iad, jurnalişti francezi” şi “Totul, dar nu Profetul”, se putea citi sâmbătă pe zidurile Centrului, care este închis după ce a fost ţinta a două explozii revendicate de islamişti.

Publicarea miercuri a unei noi caricaturi cu profetul Mahomed, pe prima pagină a celui mai recent număr al revistei Charlie Hebdo, a declanşat manifestaţii de furie în întreaga lume musulmană.

Autorităţile religioase şi politice palestiniene au condamnat caricatura, dar şi atentatul din 7 ianuarie împotriva publicaţiei, soldat cu 12 morţi, denunţat inclusiv de mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

comments

comments