full screen background image

Tronsonul Şcheia – Pătrăuţi din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi gata în decembrie

sinescu centura 0510     Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a anunţat, miercuri, că, după părerea sa, cel mai târziu la mijlocul lunii decembrie, se va pune în circulaţie tronsonul 3, Şcheia – Pătrăuţi, al şoselei de centură a Sucevei.

Florin Sinescu a declarat că, după întâlnirea cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România, au fost inventariate lucrările ce trebuie efectuate.

Sinescu: “A fost depusăo singură ofertă (asocierea TEOTRANS-STRACO Bucureşti) pentru tronsonul 3 al centurii, unde lucrările sunt realizate în proporţie de cam la 95 %. E posibil sa îl dăm în funcţiune până la finele anului. E vorba despre 4.000 de mp de asfalt, 11 km de trasat drum, 6,1 km de parapeţi şi 65 de stâlpi de iluminat. Valoarea este de 5,8 milioane de lei, fără TVA, iar în contract sunt prevăzute 45 de zile. Prognoza meteo e favorabilă şi avem speranţa că lucrurile vor fi finalizate. Avem banii şi un constructor care are capacitatea de a executa lucrarea.  Tronsoanele 1 si 2 vor fi abordate în 2015, cu o nouă licitaţie.”

Reprezentantul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România, regionala Iaşi, este mulţumit de faptul că au scăpat de constructorul care a creat mari probleme.

Laicu: “A trebuit să respectăm nişte termene şi sper ca până mâine (n.r. – joi) să semnăm contractul pentru tronsonul 3. Am vizionat traseul, ca să vedem dacă putem scurta perioada de 45 de zile până la inauguare. Dupa experienţa mea, cred că până vinerea viitoare veţi avea o surpriză şi, dacă ne ajută şi vremea, să turnam cei 4.000 de mp de mixtură asfaltică. Vom lucra, în paralel, şi cu marcajele. Am speranţa că vom rezolva problema traficului.”

Firma constructoare își va aduce, până vineri, toate utilajele pe șantier, lucrările urmând să înceapă cel târziu săptămâna viitoare.

Sinescu a mai spus că firma are în dotare utilaje moderne, care permit lucrul la temperaturi joase.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului reşedinţă au început în 2008.

comments

comments




Leave a Reply

avatar