full screen background image

Direcţia Judeţeană pentru Cultură suferă de pe urma lipsei de personal

Buzincu     Direcţia Judeţeană pentru Cultură Suceava, instituție care a fost înfiinţată la începutul deceniului trecut, este afectată de insuficienţa personalului care o deserveşte, semnalează directorul executiv, Aurel Buzincu.

“Concepută într-un anume spirit și în legătură cu îndeplinirea unei anume misiuni, în evoluția ei, instituţia a suferit transformări care i-au redus resursele în mai mare măsură decât atribuțiile, care s-au înmulțit”, a spus Buzincu.

Astfel, de la 15 posturi existente la înființarea ca Direcție, aceasta are în prezent 9 posturi, însă doar 7 sunt ocupate, dintre care 6 de către angajați efectiv activi, respectiv 4 funcționari publici, directorul și un salariat contractual.

În consecinţă, Direcţia Judeţeană pentru Cultură se izbeşte de greutăţi în ceea ce privește acoperirea cu personal specializat a unora dintre activitățile curente interne, cum ar fi cele din compartimentul financiar-contabil, dar și a unei serii din sarcinile instituționale specifice.

“Întâmpinăm dificultăți în a îndeplini sarcini legate de controlul efectuării de către contribuabilii cu atare obligații a plăților că Fondul Cultural Național și a , după cum avem dificultăți în constatarea și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația domeniului, precum și în gestionarea relațiilor noastre cu Justiția, în care activitatea ne implică”, a declarat şeful instituţiei de cultură judeţene.

Totodată, bugetul de cheltuieli materiale și servicii al Direcţiei s-a diminuat până la 25% din valoarea celui al anului 2004, numai în 2011 și 2012 scăderea cumulată fiind 60%.

În plus, instituția nu are sediul său propriu, desfășurându-și activitatea într-un spațiu închiriat, Direcţia înregistrând restanțe la plata chiriei și utilităților.

comments

comments




Leave a Reply

avatar