full screen background image

Şase focare de boală a limbii albastre, în județ

vaci     Pe durata lunii octombrie, în judeţul Suceava au fost înregistrate 6 focare de boală a limbii albastre, informează dr. Leon Postolache, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care precizează că în toate cazurile este vorba despre bovine crescute în gospodării ale populaţiei.

Postolache a subliniat, în şedinţa Colegiului prefectural, că primul dintre focare este cel din Ostra, confirmat la o bovină care prezenta semnele specifice maladiei.

Următoarele cazuri s-au înregistrat la câte un animal din aceeaşi specie din localităţile Corlata, Cacica, Lupcina şi Botoşana, în timp ce în Pleşeşti s-au îmbolnăvit două bovine.

În toate situaţiile animalele cu pricina sunt sub tratament, cu excepţia bovinei din Cacica, care a murit, iar pe numele proprietarului s-a întocmit dosar pentru acordarea de despăgubiri de la bugetul statului.

În toate focarele au fost stabilite măsuri restrictive pe o rază de 20 km faţă de zona de control pentru boala limbii albastre.

Astfel, animalele care nu prezintă semne clinice specifice vor circula în afara zonei în cauză doar în vederea sacrificării în abatoare autorizate sanitar-veterinar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar