full screen background image

Firma “Bioenergy” se consideră înşelată de Primăria Suceava

centrala Bioenergy_8     Conducerea societăţii “Bioenergy”, care deţine centrala de cogenerare şi produce agentul termic în municipiul Suceava, se consideră victimă în conflictul dintre “Termica” şi Primărie.

Preşedintele companiei Adrem Invest, Adrian Bodea, a declarat că, la începutul investiţiei de 87 de milioane de euro, sprijinul administraţiei locale a fost maxim, dar că, pe parcurs, situaţia s-a schimbat.

Bodea: “Din totalul de 28 de milioane de lei, contravaloarea energiei termice furnizate din noiembrie 2013 până în septembrie 2014, Bioenergy s-a ales cu doar 12 milioane de lei, în momentul de faţă datoriile Termica ridicându-se la 16 milioane de lei. Din cauza acestui blocaj financiar, în stoc mai este foarte puţină biomasă, iar furnizorul principal, firma austriacă Schweighofer, a încetat livrările.”

De astăzi, “Bioenergy” a sistat furnizarea apei calde, din cauza datoriilor de 16 milioane de lei neachitate de “Termica”.

Pentru reluarea activităţii, Bodea a cerut distribuitorului achitarea a 42 % din banii încasaţi de la consumatorii casnici.

Bodea: “Este vorba despre sumele încasate de către Termica, şi nu de cele facturate. Noi suntem pregătiţi să facem o infuzie de capital, suportând încă o iarnă încălzirea oraşului, aşa cum am suporta şi iarna trecută, dar trebuie să avem certitudinea că măcar o parte din bani ajunge la noi.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar