full screen background image

Peste 40% dintre români ar vota Alianța PSD-UNPR-PC

ponta     Majoritatea românilor ar vota Alianța PSD-UNPR-PC, iar în ceea ce privește notorietatea Alianței Creștin-Liberale (PNL-PDL), cei mai mulți declară că sunt la curent cu formarea ei, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevărul”.

Potrivit sondajului dat publicității miercuri, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenți ar vota Alianța PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianța Creștin-Liberală (PNL-PDL) cu 31,5%.

Urmează, în ordine, Partidul Mișcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (0,8%). 1,1% optează pentru alt partid.

Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opțiune. Raportat la totalul populației, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot iar 3,2% că nu știu/nu răspund.

În ceea ce privește gradul de notorietate al nou-înființatei Alianțe Creștin-Liberale, 61,9% dintre respondenți afirmă că au auzit de această alianță politică, 33,6% — că nu au auzit iar 4,5% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar