full screen background image

Alexandru Rafila, ales în Comitetului regional al OMS pentru Europa

(Arquivo) Logotipo da OMS     Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, a fost ales în comitetul permanent al Comitetului regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, astfel încât, pentru prima dată după zece ani, România are un reprezentant în acest for.

România va participa astfel direct la stabilirea cadrului strategic european în domeniul sănătăţii şi va lua parte activ la deciziile privind implementarea strategiilor şi ale politicilor de sănătate 2014 -2020.

În perioada 15 – 18 septembrie, la Copenhaga are loc cea de-a 64-a sesiune a Comitetului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Evenimentul reuneşte 300 de participanti din 53 de ţări. România este reprezentată la eveniment de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii condusă de subsecretarul de stat Răzvan Vulcănescu.

Alexandru Rafila este consilier al ministrului Sănătăţii, microbiolog şi specialist în sănătate publică, şef laborator microbiologie în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi şeful Catedrei de microbiologie din cadrul Universităţii de Medicină “Carol Davila”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar