full screen background image

Corina Creţu, nominalizată pentru Bruxelles

corina cretu     Corina Creţu este a doua nominalizare făcută de premierul Victor Ponta pentru funcţia de comisar european din partea României. În scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul îi propune pe Dacian Cioloş, pentru portofoliul european al Agriculturii, sau, dacă România nu va mai păstra această funcţie, pe Corina Creţu, europarlamentar PSD, pentru un portofoliu care ar urma să fie decis.

Premierul Victor Ponta l-a informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş şi Corina Creţu.

În scrisoarea transmisă lui Juncker, Ponta i-a transmis acestuia faptul că Dacian Cioloş este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regională şi agricultura.

”Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior”, i-a scris Ponta lui Juncker.

comments

comments




Leave a Reply

avatar