full screen background image

Lungu cere urgentarea negocierilor cu Thermonet

Lungu 3     Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cere comisiei de specialitate de pe lângă autorităţile locale să urgenteze negocierile cu Thermonet Suceava, în vederea delegării prin concesionare a serviciul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic.

Şeful administraţiei locale susţine că un nou operator trebuie desemnat cât mai repede posibil, în prezent negocierile fiind concentrate acolo unde păreau să se fi poticnit, adică la prevederile din caietul de sarcini privind numărul de angajaţi care vor fi preluaţi de la actualul prestator în insolvenţă Termica Suceava, precum şi la cele privind tariful pentru transportarea, distribuirea şi furnizarea agentului termic.

Lungu: “Cer comisiei care, la ora actuală, analizează oferta celor de la Thermonet, să se întrunească de cât mai multe ori posibil, să găsim o soluţie, în aşa fel încât să putem prelua un număr cât mai mare de salariaţi de la Termica. Pe de altă parte de dorit este un preţ al transportului cât mai suportabil pentru consumatorii casnici şi sper ca acesta să fie obţinut. După finalizarea procedurii de negociere şi semnarea contractului de delegarea prin concesionare a serviciului va fi pusă la cale o nouă strategie privind sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, pentru reducerea pierderilor aceasta prevăzând inclusiv înlocuirea conductelor vechi şi uzate. Primăria nu mai poate suporta aceste cheltuieli, în 2014 către Termica fiind date, de la bugetul local, peste 15 milioane de lei, cu titlul de subvenţii, pentru asigurarea apei calde şi căldurii”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar