full screen background image

Ţigări şi alcool de contrabandă confiscate de poliţişti

tigari     Joi, în jurul orei 10.30, având în vedere activitățile desfășurate pentru combaterea contrabandei, au fost obţinute date şi informaţii cu privire la bunuri de contrabandă depozitate într-un autoturism, parcat în zona unui centru comercial din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un autoturism, pe aleea din apropierea digului râului Suceava, iar în imediata apropiere a autoturismului, a fost identificat Vasile H., de 52 de ani, din municipiul Suceava.

Cu ocazia efectuării controlului asupra vehiculului, a fost găsită cantitatea de 620 de pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară, și 10 sticle de un litru cu alcool, de proveniență necunoscută.

Vasile H. a precizat că țigările găsite în autoturism îi aparțin și că au fost procurate de la mai mulți cetățeni ucraineni,  în vederea comercializării.

Persoana în cauză nu a putut justifica deținerea cantității de țigări în condițiile legii, sens în care i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 modificată.

Valoarea estimativă a țigărilor ridicate în vederea cercetărilor este de 6.370 de lei.

Pe timpul efectuării cercetărilor și a controlului amănunțit a autoturismului implicat, în compartimentul special amenajat pentru roata de rezervă, au mai fost identificate un număr de 150 de pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară, și 20 de pet-uri, a un litru fiecare, cu lichid incolor, posibil alcool de proveniență necunoscută.

Valoarea estimativă a țigărilor găsite ascunse în compartimentul pentru roata de rezervă este de 1.500 de lei, iar a alcoolului este de 340 de lei.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, fiind înregistrat dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă  faptă prev. şi ped de  art. 270 alin 3 din Legea 86/2006 modif. de O.U.G. 54/2010.

În vederea continuării cercetărilor, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 770 de pachete cu ţigări de contrabandă şi 30 de sticle, a cate 1 litru, alcool fără timbru fiscal, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar