full screen background image

Tânăr din Vicovu de Sus arestat pentru că a condus maşina, deşi avea permisul reţinut din 2011

arestat     Poliţiştii au atras, în dese rânduri, atenţia participanţilor la trafic, cu privire la respectarea legislaţiei rutiere, dar şi cu privire la consecinţele în plan juridic, generate de încălcarea legislaţiei privind circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Cu toate acestea, şoferi care au săvârşit o infracţiune la regimul rutier nu conştientizează pericolul social al faptelor lor şi încalcă, în continuare, legislaţia, circulând pe drumurile publice, constituind un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, şoferi sau pietoni.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor care nu respectă legislaţia că măsurile aplicate vor fi din cele mai ferme, în funcţie de pericolul social al faptelor dispunându-se inclusiv măsuri privative de libertate.

La data de 8 mai, în jurul orei 22,40, o patrulă mixtă polițist – jandarm, aflată în serviciul de supraveghere şi control a circulaţiei, pe DJ 209 G, pe raza orașului Vicovu de Sus, a oprit autoturismul condus de Mihai V., în vârstă de 26 de ani, din localitate.

Procedând la verificarea în bazele de date ale poliţie, s-a stabilit că tânărul are permisul de conducere reținut, din data de 15 ianuarie 2011.

În cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat, faptă prev. și ped. de art. 86 alin 2 din OUG 195/2002 M.

Joi, în urma continuării cercetărilor şi a probatoriului administrat în cauză, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori a cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de conduce autovehicule pe teritoriul României, având în vedere gravitatea faptei comise și antecedentele penale la regimul circulației pe drumurile publice, poliţiştii  din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au dispus măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, în urma consultării procurorului care supraveghează urmărirea penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În baza ordonanţei de reţinere, cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar