full screen background image

14 permise de conducere reţinute şi 166 de amenzi, după un control la trecerile de pietoni

Politia rutiera     Traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă în continuare cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, miercuri, 30 iulie, între orele 12.00 – 18.00, Serviciul Rutier Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune la trecerile pentru pietoni.

În timpul acţiunii, a fost constatată o infracţiune, fiind reţinute şi 14 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pentru pietoni.
De asemenea, au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.870 de lei, din care 9 pentru neacodare de prioritate pietonilor, 68 pentru abateri ale pietonilor , 8 pentru nepurtarea centurilor de siguranţă şi 81 pentru alte abateri.

Mihai I. a condus autoturismul, pe bulevardul 2 Grăniceri, din municipiul Fălticeni, având o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la Spitalul Fălticeni, unde i s-a recoltat o probă de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal.

Eugen B., de 43 de ani, din comuna Vereşti, satul Bursuceni, a condus autoturismul, pe strada Calea Obcinilor, iar la trecerea pentru pietoni, semnalizată şi marcată corespunzător, de la staţia pentru mijloace de transport în comun „intrare obcini”, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii.
A fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pe 30 de zile.

Marcel G., de 37 de ani, din oraşul Salcea, a condus, pe calea Burdujeni, din Suceava, şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicator şi marcaj.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că se impune respectarea unor reguli elementare de autoprotecţie, menite sa prevină evenimente rutiere nefericite, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave.

Minorii,trebuie să traverseze străzile sau drumurile pe marcajul pietonal prin dreptul indicatoarelor ,,TRECERE  PENTRU  PIETONI” iar acolo unde sunt instalate semafoare , numai la culoarea verde a acestora.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, este necesara asigurarea atentă din ambele sensuri.

Pietonii trebuie să circule numai trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu exista să se deplaseze numai pe partea stânga a drumurilor publice, cât mai aproape de margine.

Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si pe culoarea verde a semaforului, după o temeinica asigurare.

În cazul bicicliştilor, nesemnalizarea şi neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor.

Pe lângă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere, în relaţiile care intervin in traficul rutier este necesar sa existe şi politeţe – mod de comportare care se caracterizează prin buna cuviinţă, respect, amabilitate, in relaţiile cu ceilalţi participanţi la trafic .

Aşadar, pe lângă atenţie, îndemânare, corectitudine, traficul rutier presupune şi o atitudine binevoitoare şi de respect faţă  de partenerul de drum.

comments

comments




Leave a Reply

avatar