full screen background image

Moțiunea simplă privind deszăpezirea a fost respinsă

camera deputatilor     Moțiunea simplă “Îmbogățirea baronilor PSD-PNL sau rețeta teleînzăpezirii marca Ponta”, inițiată de PDL și PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a fost respinsă marți de Camera Deputaților.

Decizia a fost luată cu 246 voturi împotrivă, 58 voturi pentru și 21 abțineri. Semnatarii moțiunii simple îi cereau ministrului delegat Dan Șova să prezinte un raport complet privind costurile deszăpezirii în perioada 24 — 31 ianuarie, contractele care au fost încheiate și procedura de licitație prin care acestea au fost atribuite.

De asemenea, autorii moțiunii solicitau Guvernului să reia proiectul de achiziție a utilajelor de deszăpezire pentru rețelele europene rutiere, feroviare și navale de pe teritoriul României prin fonduri europene nerambursabile, verificarea de către Corpul de Control al prim-ministrului a modului în care au fost încheiate contractele de deszăpezire și demararea procedurilor pentru angajarea unui management privat, profesionist la CNADNR.

Moțiunea a fost dezbătută în ședința de plen de luni. Cu acel prilej, deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Șova un cântar “cu care să cântărească zăpada” și i-a îndemnat pe deputații PNL să voteze alături de democrat-liberali moțiunea simplă pe tema deszăpezirii.

“Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru și cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se și ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. — marți), poate vor să treacă în Opoziție și să voteze alături de noi această moțiune”, a spus Nazare.

La rândul său, Dan Șova i-a oferit deputatului PDL Alexandru Nazare calculele privind cantitatea de zăpadă strânsă la deszăpezire.

“Am aici pentru domnul Nazare, am rugat inginerii care știu mai multă matematică decât la școala de dansuri și bune maniere pe care a absolvit-o dânsul cum se calculează cantitatea de zăpadă. Pentru că știu că nu o să fie interesat, am să îi las bolul cu enigma cum se calculează cantitatea de zăpadă pe masă, o luați și puteți să o publicați și la dumneavoastră pe Facebook ca să afle toată lumea. Să știți, cantitatea de zăpadă are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafața kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe masa zăpezii, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roșu, cod portocaliu, cod galben, lucruri simple. În cele 78 de zile de ministeriat mă așteptam să le aflați”, a spus ministrul Șova, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar