full screen background image

Înşelat cu 2.000 de lei, la cumpărarea de pe net a unei console “PlayStation”

playstation-4-concept-art     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de Pavel R., de 20 de ani, din judeţul Caraş Severin, despre faptul că, în perioada de 7 – 10 ianuarie, persoane necunoscute l-au înşelat cu suma de 2.000 de lei, cu ocazia achiziţionării unei console “PlayStation”, prin intermediul unui site.

Din cercetări, a rezultat că, în data de 7 ianuarie, partea vătămată a observat pe un site un anunţ referitor la vânzarea unei console de jocuri „PlayStation” şi, fiind interesat de achiziţionarea bunului, a luat legătura cu vânzătorul, care s-a recomandat a fi din municipiul Bacău.

În urma discuţiilor purtate între cele două părţi, Pavel R. s-a înţeles cu vânzătorul să plătească un avans, în valoare de 600 de lei, aspect care s-a realizat, în data de 8 ianuarie, prin intermediul unei tranzacţii bancare.

Ulterior, vânzătorul a solicitat plata restului din suma de 2.000 de lei, motivând că aceasta este singura condiţie în care se poate realiza tranzacţia.

Astfel, în 10 ianuarie, partea vătămată a trimis, prin tranzacţie bancară, suma de 1.400 de lei vânzătorului, acesta din urmă asigurându-l de trimiterea consolei în termen util.

După viramentul bancar, partea vătămată nu a primit bunul comandat şi nici nu a reuşit să mai ia legătura cu vânzătorul, acesta refuzând să mai răspundă la telefon.

Valoarea prejudiciului este de 2.000 de lei.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar