full screen background image

Primăriile primesc bani de la Consiliul Judeţean

sedinta cj 0801     Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de astăzi, repartizarea a 37 de milioane de lei provenite din cotele defalcate din impozitul pe venit şi din taxa pe valoare adăugată.

Municipiului Câmpulung Moldovenesc i-au revenit cei mai mulţi bani – 2 milioane 220 de mii de lei, urmat de Fălticeni cu 1 milion 787 de mii.

În comparaţie, municipiul Suceava are alocate 994 de mii de lei, Gura Humorului – 1 milion, Vatra Dornei 695 de mii, iar Rădăuţi 546 de mii de lei.

Dintre comune, cele mai mari fonduri au primit Milişăuţi, Crucea, Muşeniţa, Ostra, Suceviţa şi Zvoriştea, iar cele mai mici Bosanci, Dărmăneşti, Ilişeşti, Mitocu Dragomirnei, Păltinoasa şi Şcheia.

Tot în şedinţa de astăzi au fost aprobate şi estimările din aceleaşi surse pentru perioada 2015 – 2017.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a declarat că, în repartizarea banilor, s-a ţinut cont de 3 principii, astfel încât localităţile care şi-au plătit contribuţiile multianuale la proiectul de management integrat al deşeurilor au primit mai mulţi bani.

S-a mai luat în calcul şi ponderea banilor care vor veni de la finanţe şi cererile de co-finaţare pe care le-au trimis unităţile administrativ teritoriale.

Nechifor a mai spus că aproximativ 10 localităţi din judeţ nu au depus cereri pentru co-finaţarea proiectelor, mai exact nu au cerut bani de la Consiliu Judeţean, dar, totuşi, au primit.

Proiectul a trecut cu 22 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar