full screen background image

Cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului vor fi racordate la gaz, pe banii Primăriei Suceava

Consiliul Local Suceava a aprobat hotărârea privind realizarea reţelei de gaz metan în cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului.

În scopul materializării obiectivului, a fost aprobată asocierea între municipiul Suceava şi societatea comercială Delgaz Grid.

Investiţia constă în extinderea conductei de medie presiune, conductei de presiune redusă, cât şi în construirea unei staţii de reglare de sector.

În baza contractului, municipiul Suceava, alegând o firmă autorizată de ANRE, va asigura proiectarea şi execuţia conductelor, iar Delgaz Grid evaluarea documentaţiei tehnice, asigurarea de asistenţă pe durata efectuării lucrărilor, precum şi recepţia şi punerea în funcţiune a obiectivului.

Delgaz Grid va presta contra cost serviciile de asistenţă tehnică, compania urmând a prelua obiectivul în folosinţă, în baza unui contract de comodat.

Din bugetul municipiul Suceava va fi alocată o sumă de aproximativ 4 milioane de lei, bani care vor fi orientaţi înspre amenajarea a 970 de metri lineari de conductă de medie presiune, amenajarea a 27.625 de metri lineari de conductă de presiune redusă, cât şi înspre construirea staţiei de reglare de sector.

“Această investiţie nu este considerată economic-justificată pentru compania Delgaz Grid”, se precizează în expunerea la proiectul de hotărâre, semnată de primarul Ion Lungu.

De cealaltă parte, investiţia de redimensionare a conductei de medie presiune în lungime de 110 de metri lineari, în valoare de circa 41.000 de lei, va fi suportată de către Delgaz Grid, compania considerând că doar aceasta este una justificată din punct de vedere economic.

Proiectul de contract dintre cele două părţi prevede că documentul “se încheie pe durata derulării activităţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi va înceta odată cu punerea în funcţiune a obiectivelor aferente sistemului de distribuţie, moment de la care obiectivele intră în proprietatea operatorului de distribuţie licenţiat”, respectiv a Delgaz Grid.

La această dată, în cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului nu beneficiază de alimentare cu gaze aproximativ 1.300 de imobile, de pe 33 de străzi.

comments

comments