full screen background image

Mai multe primării din judeţ, fără bani pentru salarii

Vasile Ilie     Vasile Ilie, consilier judeţean PDL, a solicitat conducerii executivului judeţean, să ceară Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava să comunice situaţia bugetelor locale ale primăriilor din judeţ, în aşa fel încât ‚ repartizarea fondurilor repartizate cu prilejul rectificării aprobate de Guvern să se facă în mod echitabil.

Ilie a evidenţiat, în şedinţa de ieri a deliberativului judeţean, că multe primării se află în criză financiare şi că au nevoie urgentă de ajutor.

“Ar trebui să întindem o mână de ajutor tuturor unităţilor administrativ-teritoriale care află în criză financiară. Ştiu despre existenţa multor primării care nu pot să-şi asigure salarizarea pe ultimele 3 luni ale anului. Ştiu, totodată, că o serie întreagă de primării au datorii mai vechi de 90 de zile şi care depăşesc 15% din  valoarea bugetului”, a arătat alesul democrat liberal. Ilie susţine că OUG nr. 46/2013 obligă Consiliul Judeţean să constate existenţa stării de criză financiară şi să intervină pentru ca „aceasta să nu mai aibă loc, iar unităţile administrativ-teritoriale să-şi desfăşoare activitatea în bună rânduială”.

Vasile Ilie a opinat că, din analiza execuţiei bugetare, există un excedent de 12,5 milioane de lei şi că, în acelaşi timp, la dispoziţia Consiliului Judeţean este şi Fondul de rezervă, care poate fi utilizat în condiţii de “extremă dificultate”, aşa cum prevăd actele normative în vigoare.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, a precizat că executivul deja şi-a  exprimat intenţia de solicita datele respective de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

“Vom face demersurile respective cât mai rapid, astfel încât informaţiile respective să fie disponibile până la următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean”, a declarat Rădulescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar