full screen background image

Peste 3 miliarde de lei vechi, de la Primărie, nejustificate la Rapid Suceava

Ion Lungu     Rapid CFR Suceava nu va primi finanţarea nerambursabilă prevăzută în bugetul local, decât după ce va aduce la Primărie justificări complete ale cheltuielilor făcute anul trecut.

Şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu, arată că a trimis adrese repetate către Clubul sportiv,  prin care responsabililor acestuia li s-a atras atenţia că decontările prezentate compartimentelor specializate ale executivului nu sunt în ordine.

“Ca urmare a controlului Camerei de Conturi, încercăm să fim şi noi mai fermi, pentru că avem de recuperat anumite sume de bani în ceea ce priveşte finanţarea  activităţilor sportive. În cursul zilei de marţi, ni s-au adus completările  la justificări, există salariaţi ai Primăriei care au atribuţii să lucreze doar la acest capitol,  vrem, în continuare, să finanţăm activitatea sportivă, însă şi beneficiarii acestor fonduri trebuie să respecte întocmai legea”, relevă Lungu.

Lungu a precizat că este vorba despre  HG nr. 1447/2007 privind normele financiare pentru activitatea sportivă şi care privesc transportul, cazarea, masa, echipamentul sau alte cheltuieli.

Edilul şef reliefează că acestea sunt prevederi legale obligatorii şi că, în ultimul timp, se doreşte ca “ţap ispăşitor să fie scos primarul”.

Aceasta în condiţiile în care, în ultimii 10 ani, municipalitatea a finanţat, în exclusivitate, toate ramurile sportive, sumele medii anuale alocate acestora ridicându-se la 25 de miliarde de lei vechi.

“Avem sume prevăzute şi în acest an, însă, cu tot riscul de fi scos ţap ispăşitor, o spun din nou că nu putem acorda finanţări  decât după ce respectivele entităţi sportive nu aduc justificări pentru banii primiţi şi nu se conformează, întru-totul, normelor privind fondurile nerambursabile”, a explicat primarul reşedinţei de judeţ, accentuând că, la echipa ceferistă de Liga a doua, planează suspiciunea folosirii nejustificate a unei sume de 3,3 miliarde de lei vechi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar