full screen background image

Scutiri de taxe pentru firmele care vor investi în parcul industrial din Suceava

parc industrial     Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că parcul industrial care ar putea fi înfiinţat pe cele 150 de ha ale municipalităţii, folosite în prezent de Termica SA, este un proiect care prinde contur.

În perioada următoare, vor fi efectuate delimitările de teren şi căile de acces.

“Nu ne propunem să facem noi amenajări sau construcţii, ci doar să aducem utilităţile, iar firmele să vină să investească”, a spus Lungu.

Firmele respective vor fi scutite de taxele şi impozitele pe proprietate, de taxele pentru realizarea investiţiei, dar, în funcţie de valoarea investiţiei şi de numărul locurilor de muncă create, vor putea obţine şi alte facilităţi acordate de Guvern.

Administratorul parcului industrial ar fi municipalitatea, iar fondatorii acestuia vor fi, pe lângă Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ şi Industrie.

Fosta zonă industrială a municipiului Suceava a fost transformată în zonă comercială după ce în locul principalelor fabrici s-au construit mai multe centre comerciale.

Noua zonă industrială urmează să fie amenajată prin folosirea unei suprafeţe de teren de 150 de hectare amplasată în apropierea societăţii de termoficare Termica SA, zonă în care se află utilităţi, drumuri de acces, dar există şi cale ferată în apropiere.

comments

comments
Leave a Reply

avatar