full screen background image

11 victime după un accident, la ieşirea din Suceava spre Adâncata (video)

accident-rutier2     Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit, azi noapte, puțin după ora 4, cu modulul SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă, în urma unui accident rutier produs pe DN29A, la ieşirea din municipiul Suceava spre comuna Adâncata.

În urma coliziunii dintre două autoturisme au rezultat 11 victime, neîncarcerate, – Andrei C. (20 de ani), Mihai Andrei S. (21 de ani), Tiberiu P. (26 de ani), Andrei I. (26 de ani), Ştefan M. (22 de ani), toţi ocupanţi ai unuia dintre autovehicule, respectiv Ionel Adi M. (20 de ani), Ciprian I. (21 de ani), Alexandru Cristian S. (18 ani), Marian G. (19 ani), Viorel N. (27 de ni) şi Iulian Valentin Z. (circa 30 de ani), din cea de-a doua maşină.

S-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de intervenţii, s-a balizat zona, s-au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi s-au deconectat bornele de la baterii. Concomitent, pompierii (paramedicii SMURD) au acordat primul ajutor medical răniţilor, alături de colegii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Victimele au fost transportate cu ambulanţele SMURD şi SAJ la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Suceava, pentru investigaţii de specialitate.

La finalul misiunii, militarii au spălat carosabilul şi au îndepărtat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, pentru a nu se produce alte evenimente nedorite în zonă.

Referitor la eveniment, IPJ Suceava a transmis următorul comunicat:

”Echipa operativă formată deplasată la faţa locului a constatat faptul că M. Ionel de 19 ani din sat Vicşani, com. Muşeniţa, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. 22 Decembrie, din mun. Suceava, având direcţia de deplasare Adîncata spre Suceava, ajungând la km 3+50 m, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta şi a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care era condus de C. Alexandru de 19 ani din com. Dimăcheni, jud. Botoşani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto, precum şi vătămarea corporală a altor nouă pasageri din cele două autoturisme. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava, cu ambulanţa, iar în urma consultaţiilor medicale s-a stabilit că patru dintre victime prezintă leziuni mai grave ce necesită internarea şi 7 victime sunt rănite uşor şi nu au necesitat internarea în unitatea medicală.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul pentru conducătorul autoturismului C. Alexandru fiind  zero iar rezultatul pentru conducătorul auto M. Ionel a fost 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de  M. Ionel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Vătămare corporală din culpă” și ,,Conducere pe drumurile publice a unui auto de către o persoană care are o îmbibație alcoolică peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviul Rutier Suceava pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului rutier.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar