full screen background image

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

padure-taiata3     În perioada 18-20 iunie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul subunităţilor aparţinând I.P.J.Suceava și lucrători silvici, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării  materialului lemnos, cu următoarele rezultate:

– Controale executate (la instalaţii de debitat material lemnos, în fondul forestier, auto verificate) – 320;

– Sancţiuni contravenţionale aplicate – 207, în valoare de 187.806 de lei;

– Material lemnos confiscat – 128,14 de mc, în valoare de 23.014 de lei.

Exemple :

Poliţiştii Postului de poliţie Vama, împreună cu lucrători din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au efectuat un control pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi a furtului de material lemnos, pe raza Ocolului Silvic Vama, ocazie cu care a fost depistat M. A., de 65 de ani, din localitate, care a tăiat ilegal un număr de 18 arbori, cu un volum de 49 de mc, în valoare de 12.901 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori,.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, în urma verificării legalităţii deţinerii şi prelucrării de material lemnos de către o societate comercială din comuna Boroaia, au identificat fără documente de provenienţă, cantitatea de 42 de mc lemn lucru răşinoase, în valoare de 8.400 de lei. În cauză s-a procedat la confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea societăţii cu suma de 20.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar