full screen background image

Este inaugurat tunelul de sub Canalul Mânecii

Ziua de 6 mai marca o victorie tehnologică de proporții, care își va arăta cu siguranță beneficiile mult timp.

În anul 1994, era inaugurat tunelul de sub Canalul Mânecii, dintre Anglia și Franța, cu o lungime de 50 kilometri, care ajunge la o adâncime maximă de 45 metri sub fundul mării.

Construcția lui a durat 8 ani, iar inaugurarea oficială s-a desfășurat pe malul francez, în prezența Reginei ELISABETA A II-a și a președintelui FRANCOIS MITTERAND.

Traversarea mașinilor, autocarelor și camioanelor este asigurată de trenuri care parcurg distanța în aproximativ 35 de minute.

Din motive de securitate, tunelurile feroviare sunt iluminate permanent și au un trotuar continuu pe partea dinspre galeria de serviciu, pentru a asigura evacuarea rapidă a călătorilor.

Singurul incident serios a fost un incendiu declanșat la bordul unui tren încărcat cu camioane, dar datorită măsurilor de securitate și a răspunsului rapid al echipelor de intervenție, nu au existat victime.

Tunelul pe sub Canalul Mânecii a fost catalogat de către unii specialiști drept Lucrarea secolului XX, având în vedere tehnologia folosită și costurile care s-au ridicat la 16 miliarde de euro.

Bani care vor fi amortizați în totalitate peste câteva zeci de ani.

Bogdan Diaconiţa

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/05/05/chirac-pastreaza-functia-de-presedinte-al-frantei/

comments

comments