full screen background image

Matei Vişniec a primit titlul de cetăţean de onoare al Sucevei

matei visniec premiu     Scriitorul Matei Vişniec, a primit, marţi, pe scena Casei de Cultură din Suceava, titlul de cetăţean de onoare al Sucevei.

Vişniec a declarat că Bucovina este una dintre cele mai fascinante provincii din lume.

“Voi continua să cred că această regiune, Bucovina, este una dintre cele mai fascinante regiuni de pe planetă, voi continua să spun că este comparabilă cu Provence, cu Toscana, că potenţialul ei este enorm, voi continua să spun peste tot că străinii care vin aici se simt primiţi în mod special şi că vor să se întoarcă, voi continua să spun că această provincie are identitatea ei care trebuie păstrată indiferent cum va fi decupată România, Europa sau planeta.”, a spus scriitorul.

El consideră că Bucovina merită mult mai mult decât un simplu vis şi merită să-şi realizeze visele prin depunerea unei candidaturi pentru a deveni capitală culturală europeană.

„Bucovina a fost în Europa la un moment în care alte provincii din România nu erau în Europa. Bucovina are un potenţial renascentist, prin circuitul mănăstirilor uluitor, unic, care poate fi pus în valoare”, a mai spus Vişniec.

comments

comments




Leave a Reply

avatar