full screen background image

Termica, aproape de intrarea în insolvenţă

Termica2     Societatea comercială Termica, al cărei unic acţionar este Consiliul Local Suceava, ar putea intra în insolvenţă.

Procedura de insolvenţă ar urma să fie declanşată de unul dintre creditori chiar în aceste zile.

Directorul societăţii, Ovidiu Dumitrescu, recunoaşte că datoriile unităţii sunt de ordinul a sute de miliarde de lei vechi, numai datoriile către furnizorii de cărbune şi către ACET depăşind 400 de miliarde de lei vechi.

Dumitrescu susţine că intrarea societăţii în insolvenţă nu ar afecta contractele în vigoare privind furnizarea agentului termic pentru apa caldă în municipiul Suceava şi nici plata salalariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi.

“Potrivit Legii insolvenţei toate contractele rămân în vigoare iar activitatea se va desfăşura în continuare. Din câte ştiu situaţia asta are menirea să ajute debitorul, în speţă Termica, ca să-şi poată desfăşura activitatea fără a plăti penalităţi şi alte accesorii pentru datoriile pe care le are dar are obligaţia să facă un plan de reorganizare care să conducă în timp rezonabil la plata datoriilor. Termica va trebui să plătească facturile curente către furnizorii de combustibil şi să-şi eşaloneze datoriile. Vom  asigura în continuare apă caldă la populaţie dar cu condiţia ca sucevenii să plătească.”, a declarat Dumitrescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar