full screen background image

Evaziune fiscală de peste 22.000 de lei, la Sadova

evaziune fiscala     La propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Z. Mărioara, de 32 de ani, din comuna Sadova,  pentru  săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9 alin. 1 lit. c, din Legea nr. 241/2005.

În sarcina învinuitei s-a reţinut faptul că în calitate de asociat cu drepturi depline al unei societăţi comerciale din Sadova, a înregistrat în contabilitatea societăţii cantitatea de 315,75 m.c. buştean gater, însoţite de 6 avize de însoţire primare material lemnos, cu facturile şi chitanţele fiscale aferente acestora, care aveau ca emitent o altă societate din Suceava şi persoană delegat, P. Marius.

În urma verificărilor efectuate a fost constatat faptul că atât societatea comercială, cât şi persoana delegată sunt fictive.

În urma verificărilor efectuate de către inspectori din cadrul D.G.F.P. Suceava – Activitatea de Inspecţie Fiscală, s-a stabilit un prejudiciu la bugetul de stat în sumă de 22.844 lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar