full screen background image

Situaţie ilară la şedinţa Colegiului Prefectural

Palatul adminstrativ     Conducerea Inspectoratului Şcolar nu ştie că Direcţia de Sănătate Publică nu mai asigură de 3 ani asistenţă pe timpul examenelor.

Detaliind măsurile organizatorice luate pentru derularea în bune condiţii a examenelor de evaluare şi de bacalaureat, inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, a precizat că s-a luat legătura cu DSP pentru furnizarea de asistenţi care să intervină operativ dacă elevii sau cadrele didactice au probleme de sănătate.

Gheorghe Lazăr: “Am eliberat şi transmis solicitările către Direcţia de Sănătate Publică Suceava pentru asigurarea cu personal medical, Inspectoratul de Poliţie Suceava şi Inspectoratul de Jandarmi Suceava pentru asigurarea securităţii documentelor de examen şi a lucrărilor scrise, consiliilor locale, operatorilor de energie electrică, operatorilor de cablu, operatorilor de telefonie, în vederea asigurării condiţiilor optime pe durata desfăşurării probelor de examen.”

În schimb, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Ludovic Abiţei, a precizat că instituţia pe care o conduce nu mai are nici o implicare în această activitate, lucru care a fost comunicat în scris de mai multe ori Inspectoratului Şcolar.

Ludovic Abiţei: “De 3 ani de zile. prin Ordonanţa 48, s-au descentralizat toate serviciile de asistenţă medicală, inclusiv aşa-numita medicină şcolară, au trecut la administraţiile publice locale. Deci, noi nu mai avem nicio implicare în asigurarea asistenţei medicale în centrele de examen.”

Până la urmă, şeful Inspectoratului Şcolar a mai “dres busuiocul” spunând că a trimis şi Primăriilor solicitări de asigurare cu personal medical pe perioada desfăşurării examenelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar