full screen background image

TVA-ul la produsele de panificaţie s-ar putea reduce

produse panificatie     Ministerul Finanţelor Publice are în vedere implementarea unui sistem-pilot de diminuare a taxei pe valoare adăugată (TVA) la 9% la toate produsele de panificaţie, a declarat, vineri, consilierul ministrului Finanţelor, Iulian Butnaru.

Prezent la Botoşani, la Forumul de afaceri Regional- Transfrontalier ‘North-East- First Option to Invest’, acesta a apreciat că ‘scăderea TVA va încuraja consumul cu toate efectele pozitive în ceea ce înseamnă relaţia producător- consumator’.

”Pe viitor, intenţionăm să implementăm la nivel de fază pilot TVA-ul de 9% la tot ce înseamnă produse de panificaţie şi pe lanţul de producţie a acestora, respectiv cereale şi făină. Cu alte cuvinte, există dorinţa efectivă de scădere a fiscalităţii, care în România este, să recunoaştem, suficient de ridicată’, a afirmat Butnaru.

El a subliniat că, în cazul în care scăderea TVA la produsele de panificaţie va genera scăderea evaziunii fiscale, statul ar putea adopta măsura diminuării taxei şi pentru alte categorii de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar