full screen background image

Se reia campania de vaccinare a copiilor împotriva bolilor infecţioase

vaccinare     Copiii cu vârsta până la un an, restanţieri la administrarea vaccinurilor care-i protejează de bolile infecţioase, intră în această săptămână într-o campanie de imunizare coordonată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

O tranşă de 6.800 de doze de vaccin hexavalent care previne difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B şi poliomielita a fost livrată în judeţ de către Ministerul Sănătăţii.

În depozitele Direcţiei a ajuns şi vaccinul pentavalent, utilizat pentru imunizarea bebeluşilor contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Totodată, a fost asigurat şi necesarul de vaccin Priorix contra rujeolei, rubeolei şi oreionului, care se inoculează la vîrsta de 1 an.

În conformitate cu noile modificări introduse la nivel naţional, medicii de familie au obligaţia să ridice vaccinurile, trimestrial, de la sediul DSP, dotaţi cu genţi frigorifice.

Suma decontată medicilor de familie pentru o vaccinare este de 10 lei, Direcţia de Sănătate Publică urmând să stabilească o procedură specifică prin care să se efectueze plata.

comments

comments




Leave a Reply

avatar