full screen background image

Consiliul Judeţean aşteaptă ajutor pentru şoseaua de centură

sosea centura suceava     Consiliul Judeţean Suceava speră să finalizeze măcar o parte a şoselei de centură a municipiului Suceava.

Acest lucru va fi posibil, în opinia preşedintelui Cătălin Nechifor, numai în cazul în care Guvernul va respecta alocarea bugetară necesară proiectului.

El a precizat că lucrarea mai are nevoie de 87 de milioane de lei pentru a fi inaugurată în totalitate: “În acest an, într-o primă etapă avem la dispoziţie 73 de milioane de lei, urmând ca, pentru restul de finanţate să găsim variante, fie ca lucrările făcute de contractor să fie plătite ulterior de către Guvernul României, fie, dacă vom avea un an bun din punct de vedere economic, să avem o rectificare bugetară pozitivă la semestrul al doilea, astfel încât să putem creşte alocarea de finanţare, inclusiv pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava”.

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a început în 2008, de atunci investiţia mărindu-şi continuu valoarea, ajungând acum la 86 de milioane de euro.

Când va fi gata, artera va avea o lungime de 13 kilometri şi va prelua traficul greu de pe Drumul European 85, pe traseul Moara – Şcheia – Mihoveni – Pătrăuţi – Siret, şi cel de pe Drumul Naţional, dinspre Vatra Dornei spre frontiera cu Ucraina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar