full screen background image

Axa culturală Nord-Est Sibiu Suceava

muzeuldeistorieAstăzi, la sediul Muzeului de Istorie Suceava, a fost semnat un protocol de colaborare numit “Axa culturală nord-est Sibiu Suceava”.  Protocolul a fost încheiat între Muzeul din Suceava şi Muzeul Naţional Brukental.

Directorul general al Muzeului Naţional Brukenthal profesorul universitar dr. Sabin Adrian Luca a declarat că “am semnat în mod oficial şi oarecum ritualic axa nord-est, deocamdată cu două muzee partenere, cu speranţa că se vor mai alătura şi alte muzee din Transilvania sau Moldova, poate chiar şi Complexul Muzeal Moldova poate chiar şi Muzeul din Târgu Mureş”.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a declarat că Muzeul din Sibiu este un model de urmat. Axa culturală Nord-Est reprezintă pentru muzeul din Suceava un beneficiu, deoarece prin acestă metodă ajung în Suceava mai multe colecţii de tezaur.

“Colaborarea cu Muzeul Naţioanal Brukental este foart importantă pentru muzeul sucevean. În ultima vreme am avut două expoziţii pe an, expoziţii de mare importanţă, cu piese în totalitate din categoria tezaur. De altfel este cunoscut că muzeul nostru s-a străduit ca anual să aducă măcar două expoziţii cu piese casate în categoria tezaur, desigur din diverse locaţii”, a apreciat Emil Ursu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar