A venit vara și tare bine ne mai pare! Mulţi dintre noi am așteptat cu sufletul
la gură sezonul cald, perioada concediului şi razele de răsfăț ale soarelui. Pentru ca
distracţia să nu fie însă umbrită de apariţia unor probleme de sănătate, va trebui să
acordăm o atenţie mai mare alimentaţiei.
Consumă cât mai multe alimente proaspete, ce pot fi mâncate în stare crudă şi evită
preparatele grase. Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică cât mai multe
legume şi fructe.
“Sunt recomandate fructele de sezon. Important este să nu înlocuim cina sau
micul-dejun doar cu fructe. Să evităm mâncarea prăjită și cu multe sosuri.” a spus
Mihai Holovate.
Tentația de mânca o înghețată , de a gusta o prăjitură delicioasă sau de a bea un
cocktail este mult mai mare, în anotimpul cald.
“Într-adevăr tentația există. Îți spun din propria experiență că este foarte greu să
te abții. Una e să guști ocazional o înghețată și alta e să mânânci în fiecare zi. O
înghețată pe săptămână este recomandată. Putem și să gustăm două-trei caise între
mese, dar nu când suntem într-un program de control al sănătății. Putem să
mâncăm și pepene (galben și roșu). ”
Vara, sub influenţa soarelui torid, organismul nostru pierde foarte multe lichide.
Acest lucru afectează într-un mod grav starea de sănătate.
Pentru a evita apariţia stărilor de oboseală şi a senzaţiei excesive de căldură,
consumă cât mai multă apă. Hidratarea se realizează în proporţie de 80 din
lichidele pe care le consumăm şi 20% din alimente. Nu uitați să consumați cel
puţin doi litri de lichide zilnic! E mai bine să prevenim, decât să tratăm!