full screen background image

Acţiune de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicare a bicicliştilor

q     Toate evenimentele rutiere înregistrate la nivelul întregului judeţ, în ultimele 24 de ore, au avut ca element de specificitate implicarea conducătorilor de biciclete sau mopede. Din păcate, în aceste evenimente rutiere au fost implicaţi şi minori, în unele cazuri aceştia fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, pe lângă acţiunile operative în teren fiind desfăşurate şi activităţi de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic.

Marţi, 30 iunie, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar şi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul Secţiilor de poliţie rurală au desfăşurat activităţi  preventive în special pe raza localităţilor din zona DN 17. Au fost distribuite materiale preventive tinerilor identificaţi pe drumurile publice din localităţile Şcheia, Stroieşti, Ilişeşti, Păltinoasa, Vama, Pojorâta şi Iacobeni.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii au oferit copiilor identificaţi mergând pe biciclete în zona Şcheia, dar şi în celelalte localităţi 30 de veste reflectorizante dar şi alte materiale preventive. S-au purtat discuţii cu minorii în vederea conştientizării acestora cu privire la pericolele la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Pentru ca vacanţa să fie ferită de evenimente negative pentru copii, poliţiştii reamintesc următoarele:
– Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.
– Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.
– Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.
– Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.

comments

comments