full screen background image

Gabriel Cărăbuș, Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera”: ”Activitățile noastre sunt gândite pentru elevii aflați în perioada această în vacanță”

Viva-Trafic-carabusg

Într-o intervenție telefonică la Viva Trafic, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuș, a povestit despre activitățile care au loc în această instituție, pe timp de vară.

”Activitățile noastre sunt gândite, mare parte dintre ele, pentru acest segment al elevilor care în perioada aceasta se află în vacanță. Activități care să-i deconecteze, dar care în același timp să-i țină în priză oarecum. Mă refer aici la activitățile educaționale. Aș aminti aici Clubul de Lectură îm Limba Germană, care se desfășoară pe întreaga perioadă a vacanței de vară, în fiecare luni.

De asemenea, avem Clubul de Lectură în Limba Engleză care se desfășoară pe mai multe grupe, fiind mult mai mulți copii înscriși și decât în anii precedenți.

Activitățile sunt oarecum nonformale, și cu lectură dar și distractive, într-o atmosferă destinsă, de voie bună.

Lunea și miercurea avem atelierele de pictură cu îndrumător, artistul plastic Grațiela Grădinaru, la fel, pe întreaga perioadă a vacanței de vară.

Aceste activități care sunt gândite pentru vacanță, pentru elevi, sunt completate și de activități punctuale, specifice sectorului nostru de activitate ți m-aș referi aici la lansări de carte, la sesiuni de prezentare.

Pe 28 iulie, începând cu ora 10, va avea loc lansarea cărții Eracle și Ciprian Porumbescu, de Lecca Moraru, cu prezentările preotului doctor Gabriel Herea a doctorului Liviu Papuc de la Iași și de farmacista Maria Olaru, președinta Fundației Culturale Lecca Moraru.”

0:00

comments

comments