full screen background image

Şefia PSD. Un al treilea candidat ar putea intra în cursă

PSD     Social-democraţii îşi aleg miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, preşedintele interimar al partidului. Rovana Plumb şi Liviu Dragnea sunt interesaţi să preia acest post până la organizarea Congresului.

Dragnea nu a făcut încă un anunţ oficial privind candidatura, însă în cursă ar putea intra un al treilea candidat.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, că vrea să îi asigure pe toţi cei care cântă prohodul PSD că vor avea o mare surpriză după şedinţa de miercuri a CEx.

“Dupa CEX-ul de maine, PSD va ieşi întărit, indiferent ce formulă de conducere vor alege toti colegii mei. A veni şi a spune că doamna Plumb urmăreşte nu ştiu ce interese sau că dl Dragnea, care nici măcar nu şi-a anunţat încă o posibilă candidatură, că reprezintă alte interese nu este o jignire pentru cele două personalităţi politice, ci pentru partidul însuşi”, a spus Firea, dându-i replica Elenei Udrea.

Senatorul a explicat că, în statutul PSD, nu există funcţia de preşedinte interimar şi a precizat că am putea asista la o candidatură-surpriză, a treia, pe lângă cea a Rovanei Plumb şi a lui Liviu Dragnea.

Elena Udrea: PSD e în degringoladă. Dragnea este omul opoziţiei

“Dl Victor Ponta şi-a înaintat demisia, doamna Rovana Plumb a devenit practic persoana care a preluat atribuţiile de preşedinte al PSD, având cea mai înaltă funcţie aleasă, până la CEx-ul de mâine. (…)

Mâine, la 15.00, la Parlament vom afla dacă sunt mai multe candidaturi pentru postura unei persoane care să preia atribuţiile preşedintelui până la organizarea congresului, deoarece nu există funcţia de preşedinte interimar.

Indiferent care va fi calea aleasă de colegii mei, pentru că este posibil să fie şi surprize… Să nu vorbim doar de un vot între doamna Rovana Plumb şi domnul Liviu Dragnea, poate fi şi un alt membru al Biroului Permanent sau al Comitetului Executiv, care se consideră îndreptăţit să preia aceste atribuţii până la Congres”, a precizat Firea.

Numele lui Valeriu Zgonea a fost vehiculat în ultimele zile pentru o posibilă candidatură la şefia PSD. Şeful Camerei Deputaţilor a avut, zilele trecute, o poziţie critică la adresa partidului şi a cerut Congres extrordinar.

Un alt nume-surpriză care a fost invocat pentru şefia interimară a PSD este cel al Ecaterinei Andronescu.

comments

comments