full screen background image

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au interzis activitatea a 140 de firme

dsvsa     În cursul anului 2014, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au efectuat 1.653 de controale, face public directorul executiv Ionuţ Lurenţiu Leon Postolache.

Potrivit şefului instituţiei sanitare veterinare sucevene, în urma inspecţiilor lucrătorilor specializaţi, aplicate au fost 105 de sancţiuni contravenţionale, emise fiind inclusiv 15 ordonanţe de suspendare şi 141 de ordonanţe de interzicere a activităţii în domeniul sanitar veterinar.

Directorul executiv precizează că activitatea de supraveghere, îndrumare şi control în sectorul de siguranţei alimentare la nivelul judeţului Suceava se realizează prin intermediul a 12 circumscripţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, organizate la nivelul oraşelor din judeţ, în care activează 14 medici veterinari, precum şi în cadrul a 12 circumscripţii sanitare veterinare zonale, cu tot atâţia medici veterinari.

La această dată, în judeţul Suceava, în sectorul cărnii roşii, există şi funcţionează 18 unităţi autorizate pentru schimburi intracomunitare, cu ştampila ovală, precum şi 16 unităţi autorizate din sectorul laptelui şi produselor lactate.

Aceasta în conformitate cu normele sanitare veterinare privind procedura de autorizare a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, precum şi cu prevederilor regulamentelor Comunităţii Europene referitoare la regulile de igienă a produselor alimentare de origine animală.

La fel, în judeţ sunt înregistrate sanitar-veterinar 7.378 de obiective pentru activitatea de vânzare cu amănuntul, dintre care 13 carmangerii, 12 măcelarii, 18 centre independente de prelucrare a laptelui, 432 de restaurante, 6.913 de alte unităţi de alimentaţie publică şi comercializare de produse alimentare, precum şi 1.223 de producători agricoli şi agenţi economici cu activitate de vânzare directă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar