full screen background image

Dosar penal pentru abuz de încredere

autotren     Ieri, în jurul orei 10.42, prin ,,S.N.U.A.U. 112’’, B. Daniel, de 25 de ani, din comuna Fântânele, a sesizat faptul că, în timp ce se deplasa cu autotrenul, a fost oprit de mai multe persoane în trafic, pe raza municipiului Suceava, pe strada Traian Vuia, aceştia solicitându-i să le dea nişte pachete pe care susţineau că le-au expediat din Italia cu autotrenul în cauză.

Din primele verificări a rezultat că B. Daniel este administratorul unei societăţi comerciale, cu sediul în satul Stamate, comuna Fântânele, ce are ca principal obiect de activitate transportul intern şi internaţional de mărfuri, la care P. Constantin de 45 de ani, din comuna Mălini, este angajat în funcţia de conducător auto.

La începutul lunii martie 2013, mai multe persoane, respectiv O. Iulian, de 25 de ani, din comuna Fântânele, R. Marcel, de 40 de ani, din municipiul Rădăuţi, V. Ionel, de 42 de ani, din comuna Zamostea şi alţii, au convenit cu P. Constantin, ce se afla în cursă cu autotrenul mai sus menţionat, în Roma, Italia, să le transporte în ţară mai multe bunuri noi şi second-hand, plătind în acest sens diferite sume de bani.
Conducătorul auto, după primirea şi încărcarea bagajelor, a întocmit o listă cu persoanele şi adresele unde trebuiau livrate, fără a întocmi alte documente în cauză.

În timp ce acesta se întorcea spre România, a fost oprit în trafic de autorităţile italiene, în localitatea Cesena şi, întrucât transporta două autoturisme şi un motoscuter – neradiate din Italia, precum şi unele bunuri reciclabile (80 acumulatori auto), fără îndeplinirea condiţiilor legale, s-a procedat de către autorităţile italiene la sechestrarea autotrenului şi a remorcii.

Ulterior, autotrenul şi remorca au fost recuperate de administratorul B. Daniel, care s-a deplasat în Cesena, în timp ce P. Constantin a rămas în Italia pentru clarificarea situaţiei.

Fiind audiat, B. Daniel a declarat că nu a avut cunoştinţă de celelalte bunuri pe care P. Constantin le transporta, întrucât el avea comandă să aducă doar cele două autoturisme şi motoscuterul, susţinând că autorităţile italiene i-au restituit doar capul de “TIR” şi remorca, fără alte bunuri.

O. Iulian, R. Marcel, V. Ionel au formulat plângeri prealabile faţă de P. Constantin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere, urmând ca şi celelalte persoane vătămate să fie audiate în cauză.

Din datele existente s-a stabilit că P. Constantin este în prezent în Italia.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz de încredere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar