full screen background image

Producătorii farma anunţă peste 200 de disponibilizări în următoarele luni

Sante-consommation-medicaments-3 i me  ge     Producătorii de medicamente generice din România anunţă că peste 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului 2014, în condiţiile menţinerii cadrului fiscal şi legislativ care a afectat puternic operaţiunile industriale ale companiilor locale în ultimii ani, arată APMGR.

“Regimul fiscal nesustenabil şi discriminator din ultimii ani a afectat puternic operaţiunile industriale ale companiilor membre APMGR (Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România – n.r.), care anunţă că peste 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până la finalul anului 2014. Această tendinţă va continua şi în anii următori, dacă nu se iau măsuri concrete pentru îndepărtarea barierelor de acces şi a barierelor investiţionale impuse producătorilor de medicamente generice”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Potrivit sursei citate, activităţile companiilor membre al APMGR asigură 8.000 de locuri de muncă în România şi contribuie, prin impozite directe şi indirecte, cu circa 1,5% la PIB-ul României.

“Autorităţile ar trebui să fie conştiente că industria locala nu este doar un furnizor de medicamente, ci şi un angajator strategic, care oferă locuri de muncă înalt calificate şi un contributor important la creşterea economică, în mod special prin creşterea potenţialului de export al industriei,” a declarat Laurenţiu Mihai, director executiv al APMGR.

comments

comments




Leave a Reply

avatar