full screen background image

Acţiune ITM în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii în muncă

ITM      În perioada iulie – octombrie 2013, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat acţiunea de informare şi conştientizare a autorităţilor administraţiei publice locale cu privire la reglementările legale în vigoare, în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Obiectivele acţiunii:

* Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

* Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

* Clarificarea unor aspecte în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a unor prevederi legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, de către angajatorii care fac parte din grupul ţintă.

* Stabilirea măsurilor care se impun, pentru:
– respectarea şi aplicarea corectă a prevederilor legale în vigoare în domeniul relaţiilor de muncă;
– implementarea şi urmărirea principiilor generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale;
– protecţia sănătăţii şi securitatea lucrătorilor;
– eliminarea sau ţinerea sub control strict a factorilor de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională;
– asigurarea cadrului organizatoric şi a mijloacelor necesare desfăşurării activităţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Grupurile ţintă au fost autorităţile deliberative (consiliul local, consiliul judeţean, consiliile locale ale subdiviziunilor administrativ – teritoriale ale municipiilor) din cadrul unităţilor administrativ – teritoriale şi autorităţile executive (primăriile comunelor, oraşelor, municipiilor, ale subdiviziunilor administrativ – teritoriale ale municipiilor) din cadrul unităţilor administrativ – teritoriale.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au organizat un număr de 2 întâlniri la care au fost invitate un număr de 114 unităţi.

Prezenţa la aceste întâlniri a fost asigurată de un număr de 62 de unităţi participante.

comments

comments




Leave a Reply

avatar