full screen background image

Despăgubiri pentru terenurile parcurse de conducte de utilităţi în cartierul “Europa”

consiliulocalsv     Introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare în viitorul cartier „Europa” se lovesc de impedimentul traversării terenurilor private.

Amenajarea  respectivului sistem de utilităţii are loc printr-un proiect cu fonduri europene,  în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Mediu, constructorul semnalând că legătura între reţeaua existentă şi cea nouă trebuie făcută cu o conductă al cărei traseu nu are cum  să parcurgă, exclusiv, domeniul public al municipiului Suceava.

„Zona Tătăraşi cuprinde inclusiv conducta care se trece prin cartierul „Tineretului” cât şi „Veteranilor”, şi care, din cauza proprietăţilor private, nu ştiu cum să facem legătura între cele două cartiere, a declarat reprezentatul firmei constructoare.

Primarul Ion Lungu spune că, aşa cum este normal, proprietarii în cauză sunt deranjaţi de intervenţiile respective, opunându-se accesului, solicitând aducerea terenului la starea iniţială sau cerând despăgubiri.

„Există anumite probleme legate de proprietăţi şi încercăm să intervenim în acest sens. Pe lângă zona Zamca, s-au ivit şi altele pe Dealul Tătăraşi, unde urmărim să găsim trasee care sunt pe domeniul public, în primul rând şi care necesită mai puţin trecerea peste proprietăţi. Aceasta deoarece, deranjaţi de ceea ce se întâmplă, oamenii de acolo vor, cel puţin, ca terenul să fie la starea iniţială, iar în unele situaţii chiar şi despăgubiri de la Primărie”, a precizat ocupantul fotoliului din Areni, menţionând că, deja s-au făcut unele propuneri concrete.

Şeful administraţiei locale, Ion Lungu, arată că vor fi găsite şi aplicate soluţii punctuale pentru fiecare caz în parte, opinând că nu este exclusă – într-o formă sau alta – nici despăgubirea, astfel încât lucrările să meargă înainte.

Pe Dealul Tătăraşi, Primăria a atribuit în folosinţă gratuită, tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, care vor să-şi construiască o casă prin eforturi proprii, 142 de loturi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar