full screen background image

Flutur cere USL să-şi asume haosul în care începe anul şcolar

flutur     Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, cere USL, printr-un comunicat de presă, să-şi asume haosul de la începutul anului şcolar.

Flutur arată că educaţia este cel mai mare eşec al celui mai slab guvern de după 1989, iar USL trebuie să-şi asume nereuşita prin demiterea responsabililor de proasta pregătire a noului an școlar.

“Nu au făcut nimic din ce au promis înainte de preluarea  guvernării. Niciunul din obiectivele asumate de USL în programul de guvernare nu a fost atins. USL a pus educația sub zodia improvizației și a intereselor de partid, iar rezultatul este un eșec general al politicilor în domeniu”, a spus senatorul PDL.

El arată că, la început de an şcolar, zeci de școli nu au încă avize sanitare de funcționare, iar Ministerul Educației Nationale nu a alocat bani pentru igienizarea acestora.

“Prin neplata abonamentelor profesorilor şi elevilor navetişti, abandonul şcolar a crescut, iar decizia guvernului de a plafona nivelul abonamentelor, odată cu începerea anului şcolar abandonul va creşte şi mai mult. USL încalcă astfel articolul 32 din Constituţia României care garantează dreptul la învăţătură şi ignoră Legea Educaţiei Naţionale care spune foarte clar că statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ. În plus, Guvernul USL îngrădeşte drepturile constituţionale ale copiilor la învăţătură şi prin tăierea banilor pentru reabilitarea şi continuarea lucrărilor de construcţii a şcolilor”, susţine liderul democrat-liberal.

PDL cere USL ca, în săptămâna care a mai rămas până la începerea anului şcolar, să rezolve problema transportului şcolar pentru elevii şi profesorii navetişti, sa renunte la a lua din banii pentru naveta scolara, a spus Flutur.
El subliniază că de asemenea, PDL solicită intervenţia promptă în igienizarea şcolilor şi pregătirea corespunzătoare pentru începutul de an școlar, plecând de la asigurarea combustibililor pentru transportul elevilor și până la manualele necesare elevilor.

“În loc de a sprijini primariile pentru finantarea unor investitii in scoli, pentru descentralizarea deciziilor, USL politizeaza scoala romaneasca, centralizeaza deciziile in educatie si lasa pe umerii primarilor raspunderea alocarii de fonduri. Aceasta politica a USL vine din incompetenta, din dezinteres si desconsiderarea intereselor elevilor, cadrelor didactice si parintilor, totul fiind subjugat intereselor marunte ale USL”, a mai spus Flutur.

comments

comments




Leave a Reply

avatar