full screen background image

Creşterea veniturilor a dus la scăderea beneficiarilor de ajutoare la încălzire

1.123 de suceveni cu venituri reduse beneficiază de ajutoare la încălzirea locuințelor.

Numărul celor care primesc bani în acest sezon rece este cu 663 mai mic decât anul trecut, din cauza menținerii plafoanelor de acordare și creșterii veniturilor populației.

Primarul ION LUNGU a prezentat defalcat situația beneficiarilor.

Pentru încălzirea cu gaze naturale, energie electrică şi combustibil solid sau gaz petrolier lichefiat plafonul de venit este de 615 lei pe membru de familie şi lună, la acest venit maxim sprijinul fiind de 20 de lei, 48 de lei, respectiv 16 lei pe lună.

Plafonul pentru încălzirea pe baza de energie termică în sistem centralizat este de 786 de lei pe membru de familiei, la nivelul maxim amintit compensarea fiind de 5% din valoarea facturii.

În cazul peroanelor singure, în sistem centralizat venitul maxim pentru care se dă ajutorul statului este de 1.082 de lei pe lună, iar consumul este compensat în proporţie de 10%.

Excluşi de la acordarea dreptului sunt deţinătorii de: clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei; terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană şi 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme sau motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; autovehicule de orice fel; utilaje agricole; presă de ulei, moară de cereale; utilaje de prelucrat lemnul; terenuri, animale şi păsări.

comments

comments