full screen background image

Florin Piersic, la VIVA FM: “Vă îmbrațişez de la distanță pe toți cei prezenți în sală și pe organizatorii Festivalului Birlic, cu speranța că anul viitor voi fi și eu printre dumneavoastră!”

Marele actor Florin Piersic a intrat din nou în direct cu matinalul Călin Bârleanu!

Şi pentru că nu a putut fi prezent la Festivalul de Teatru „Gr. Vasiliu Birlic” de la Fălticeni, Florin Piersic a ţinut să trimită un mesaj către participanţii la eveniment.

“Te rog pe tine, că vorbeşti foarte frumos, eu te-am ascultat, eu am ureche bună… La 180 de ani, câţi am, simt şi eu cui îi merge mintea… Şi te rog pe tine să citeşti tu foarte frumos şi să spui asta mi-a trimis Florin Piersic, care-i prietenul meu!”, a spus artistul.

Iată mesajul lui Florin Piersic, adresat Festivalului de Teatru „Gr. Vasiliu Birlic” de la Fălticeni

“Când scumpa, minunata mea colegă și prietenă, Draga Olteanu Matei, mi-a vorbit despre festivalul de umor ce poartă numele unuia dintre cei mai mari comici români, Grigore Vasiliu Birlic, m-am gândit că nu putea fi un nume mai potrivit. Dacă Birlic s-ar fi născut în altă parte, cu siguranță că ar fi stat la dreapta unui artist de talia lui Louis de Funes. Eu unul, am avut șansa de a fi alături în profesie, de unii din cei mai minunați artiști și scenariști de comedie, profesioniști ai scenei și ecranului.

Dem Radulescu, Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Mihăilescu Brăila, Nicu Constantin, Amza Pellea și nu în ultimul rând Draga și câti și mai câți, v-au bucurat pe dumneavoastră, publicul, cu texte de bună calitate, pline de umor, în interpretări de excepție. De ce să nu fiu cu cărțile pe masă în fata dumneavoastră, să vă spun ce simt? Sunt trist astăzi, când constat că arta nu mai e artă, actoria nu mai e actorie, amatorii se cred vedete, iar umorul nu se mai ridică decât rareori de la nivelul șlițului de la pantaloni…

Poate unii dintre voi, veți gândi că nu mai întelegem noi, generațiile de actori “trecute”, umorul “modern”. Poate, dar dincolo de curentele care vin și pleacă, valoarea adevărată rămâne, diletanții și gustul îndoielnic dispar mai devreme sau mai târziu. Prețuiți și bucurați-vă de umorul de calitate, pentru că vă poate însenina zilele și frunțile. Apreciind valoarea vă respectați pe voi înșivă.

Eu, Florin Piersic, vă îmbrațişez de la distanță pe toți cei prezenți în sală și pe organizatorii festivalului, cu speranța că anul viitor voi fi și eu printre dumneavoastră.”

comments

comments