full screen background image

Mega-protest național al transportatorilor, pe 15 septembrie, împotriva tarifelor la RCA

Transportatorii vor participa la un mega-protest național, pe 15 septembrie, împotriva tarifelor la RCA.

Protestul va începe simultan atât în București, cât și în principalele orașe reședință de județ, începând cu ora 9 dimineața.

În București, protestul va avea loc atât în fața Guvernului, cât și a Parlamentului, în subordinea căruia se află Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Transportatorii solicită Guvernului înghețarea primelor RCA la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie 2016, “tarife despre care ASF consideră că oferă stabilitate financiară și care stau la baza relansării pieței asigurărilor RCA din România”.

O altă soluție, potrivit COTAR, este ca proiectul de lege al RCA aflat în dezbatere la Senatul României, în Comisia de Buget-Finanțe, să fie adoptat prin ordonanță de urgență pentru a intra imediat în aplicare.

În data de 17 decembrie a anului trecut, câteva mii de transportatori au protestat în Piața Victoriei din București cu autobuze, autocare și taxiuri, pentru reducerea valorilor RCA și eliminarea supra-accizei din prețurile carburanților, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

comments

comments




Leave a Reply

avatar