full screen background image

Fermierii suceveni depun cereri pentru subvenţia pe suprafaţă pe anul 2016

apia 2     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că, până pe 10 iunie 2016, se desfăşoară Campania de informare privind primirea cererilor unice de plată, având sloganul „Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar – APIA te aşteaptă!”.

Iacob Vasile Caciur, director executiv al Centrului Judeţean Suceava, arată că sunt organizate sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor sau schemele de plată.

În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă, de identificare a parcelelor agricole utilizate, respectiv de digitizare corectă a acestora, utilizând aplicația IPA Online.

Până acum, fermierilor li s-a trimis pin Poştă informări cu data şi ora la care se vor prezenta la sediile locale ale APIA, de regulă în ordine alfabetică, cererile fiind depuse începând de zilele acestea, în toată ţara.

La dispoziţia agricultorilor suceveni, stau Centrul Judeţean Suceava, precum şi centrele locale ale APIA din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Siret, Cajvana şi Vicovu de Sus.

Campania de primire a cererilor unice de plată se derulează până pe 16 mai.

Cu penalizări de 1% pe ziua lucrătoare, cererile sunt primite şi în intervalul 17 mai – 10 iunie.

comments

comments