full screen background image

Primăria premiată la Gala Smart City Industry Awards

Municipalitatea botoșăneană o obținut un nou premiu la Gala Smart City Industry Awards (SCIR), organizat săptămâna trecută de Asociația Română Smart City (ARSC), la București.
Distincția dobândită la cea de-a 8-a ediție a Galei a fost acordată pentru proiectul
„Eminescu: o cultură, o rută în zona transfrontalieră Botoşani – Bălți”, la categoria EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ÎN ORAȘELE INTELIGENTE.
„Am fost onorat să primesc acest premiu care completează armonios colecția de distincții obținute de municipalitatea botoșăneană, printre care și cea de anul trecut, primită tot la GALA SCIR, la categoria SMART ECONOMY, pentru proiectul «Orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare – proiecte depuse spre finanțare de peste 100 milioane de euro în ultimele 12 luni». Felicitări colegilor! Premiul acesta este al tuturor botoșănenilor”, a susținut primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Beneficiar al proiectului derulat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, Instrumentul European de Vecinătate este Primăria Municipiului Botoșani, cu parteneri Direcția Județeană de Cultură Botoșani, Primăria Municipiului Bălți și Liceul Mihai Eminescu Bălți.
Prin „Eminescu: o cultură, o rută în zona transfrontalieră Botoşani – Bălți”, în municipiu s-au realizat mai multe obiective, printre care:
-un traseu pietonal cultural „Mihai Eminescu”, începând din Centrul Istoric al municipiului Botoșani până la Colegiul Național Mihai Eminescu
-reabilitarea a două foișoare din Parcul „Mihai Eminescu”
-amenajarea unui centru de conferințe multimedia cu numele poetului, în clădirea cu sticlă din Centrul Istoric

comments

comments