full screen background image

Rădăuţeanul Şerban Cotos, cel mai bun înotător de 14 ani din România

Patru titluri de campion naţional, patru locuri trei şi titlul de „cel mai bun înotător român de 14 ani”, acestea sunt rezultatele obţinute de înotătorul rădăuţean Şerban Cotos, la Campionatele Naţionale de Cadeţi, 12-14 ani, care au avut loc în perioada 14-17 iulie, la Oradea.

Şerban Cotos a câştigat titlul de campion naţional în probele de 100 metri Fluture, 100, 200 şi 400 metri Liber şi a câştigat medaliile de bronz în probele de 50 şi 1500 metri Liber, 200 metri Fluture şi 400 metri Mixt.

Aceste performanţe au obligat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern să îl declare pe Şerban Cotos „cel mai bun înotător de 14 ani din România”.

După încheierea competiţiei, Şerban a spus că a fost un concurs obiectiv, unde a înotat doar probe olimpice.

Şi-a apărat titlurile de campion naţional în probele de 100 m Fluture şi 200 metri Liber.

A câştigat probele de 100 şi 400 metri Liber.

A luat un loc III în proba de sprint 50 metri Liber, la doar câteva ore după ce a luat locul III într-o probă de fond, 1500 metri liber.

Şi-a demonstrat că este foarte bine pregătit la toate procedeele, obţinând locul III în proba de 400 metri mixt şi a pierdut doar din vina sa proba de 200 metri Fluture, probă unde a ieşit al treilea după ce a condus 90% din cursă.

Concursul de la Oradea încheie un sezon competiţional foarte bun pentru el, sezon în care a evoluat foarte mult.

Pe Şerban Cotos îl antrenează cu succes profesor dr. Cezar Moscaliuc, căruia îi mulţumeşte pentru modul în care l-a pregătit, după cum le mulţumeşte firmei Lincor Trans Rădăuţi, Ivankăi, Galinei şi lui Sergiu Spiţa, care l-au ajutat ca în acest sezon să nu-i lipsească nimic în pregătire.

Cu ajutorul lor s-a putut pregăti la Baia Mare, Izvorani, Bacău, a avut la dispoziţie cele mai moderne echipamente pentru pregătire, iar rezultatele s-au văzut acum.

Doina CRAIU
Radio VIVA FM Rădăuţi

cotos

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar